Roald Amundsens gata 47-49 - Sarpsborg

Publisert 03.12.2021

 

 

Betongbygg Eiendom har gjennomført en begrenset arkitektkonkurranse med 4 inviterte arkitektkontorer for et kommende prosjekt i Sarpsborg sentrum. Tomten ligger sentralt i Sarpsborg sentrum på parkeringsplassen vis-a-vis Storbyen kjøpesenter og busstasjonen. De inviterte kontorene var:

Østavind Arkitekter - Moss
Arkama Arkitekter - Mysen
Plus Arkitektur - Fredrikstad/ Oslo
Dyrvik/ JaJa Arkitekter - Oslo/ København

 

Oppgaven arkitektene fikk var å tegne et kombinert bolig og næringsprosjekt. Premien til vinneren er oppdraget med å regulere og tegne prosjektet.

Alle kontorene svarte godt på oppgaven og fikk presentere sitt forslag for en jury bestående av personer fra Betongbygg forsterket med ekstern juryformann, siv. ark. og associate professor NMBU Martin Ebert.

 

Juryen har nå konkludert, og har innstill på at arbeidsfellesskapet Dyrvik Arkitekter og JaJa Architects hadde det beste bidraget totalt sett.

Dere prosjekt består av fire fasetterte bygningsvolumer som trappes ned fra 6 etasjer mot Korsgata til tre etasjer mot Jonas Lies gate. Prosjektet inneholder noe næring i første etasje i de to høyeste byggene, øvrige bygg og etasjer inneholder boliger. Fasader er kledd med skjermtegl.

Vi syns prosjektet er spennende og gleder oss til samarbeidet med Dyrvik og JaJa, som for øvrig også er engasjer på Pappen Sarpsborg.

 

Umbraco CMS fra MarkedsPartner